Säkra Samtal inspirerade för framtiden

I början av december deltog Säkra Samtal i Digitala Varningsgruppen första möte. Under mötet genomfördes tre inspirationsföreläsningar på temat identitetsstöld och befogenhetsbrott och Säkra Samtal hade den stora förmånen att hålla i en av dem.

Digitala Varningsgruppen är en neutral privat-offentlig samverkansgrupp bestående av myndigheter, företag och organisationer som gemensamt varnar allmänheten och mindre företag kring pågående digitala brott och brottsförsök.

Torsdagen den 2 december höll Digital Varningsgruppen sitt första möte för att diskutera ID-stöld och befogenhetsbrott. Säkra Samtal agerade inspirationsföreläsare under dagen efter en inbjudan från gruppen.

  • Digitala Varningsgruppen är ett jättespännande forum som känns klockrent för oss på Säkra Samtal. Vår tjänst fyller en stor lucka i samhället och jag tror verkligen att vi gav deltagarna många viktiga insikter att ta med sig in i sitt framtida arbete, säger Lisa Hasselgren, VD på Säkra Samtal.

Förutom Säkra Samtal talade även Polisens bedrägeriexpert Jan Olsson samt Johanna Sahlman från Bolagsverket. Syfte var att lära känna varandra och hitta nya vägar att arbeta framåt. Ett viktigt möte med stor påverkan på Sveriges säkerhet!

Mer information om Digitala Varningsgruppen hittar du här.

Skaffa appen