Trygghet i varje samtal

Trots att det länge varit en självklarhet att privatpersoner kan identifiera sig i kontakten med företag och myndigheter är det först nu som det är möjligt att göra det omvända. Säkra Samtal hjälper dig att förebygga telefonbedrägerier, så att du kan känna dig trygg i varje samtal.

Telefonbedrägerierna ökar

Telefonbedrägerierna ökar och så även tillvägagångssätten. En vanlig bedrägerivariant är vishing – att bedragaren utger sig för att vara exempelvis polis, sjukvårdspersonal eller banktjänsteman. Genom att skapa en brådskande och stressig situation som snabbt behöver lösas övertygar de dig att logga in med ditt BankID. Därigenom lurar de dig också på pengar. En annan vanlig bedrägerivariant är spoofing, där bedragaren använder en falsk nummerpresentatör för att lura dig att tro att de ringer från en trovärdig aktör, såsom polisen eller din bank.

Med Säkra Samtal är du alltid på den säkra sidan.

Säker identifiering mellan företag,
myndigheter och privatpersoner

Säkra Samtal är en nytänkande, säker och kostnadsfri identifieringstjänst som ger dig makten över dina uppgifter. Oavsett om det är vårdcentralen, banken eller en telefonförsäljare som ringer, så kan du kräva att personen identifierar sig via vår app innan du delar med dig av känslig information. Vårt mål är att skapa en tryggare värld, där du slipper oroa dig för att råka ut för telefonbedrägerier. Det ska vara självklart tycker vi.

Om du har frågor om appen eller behöver hjälp är du varmt välkommen att höra av dig.


Frågor och svar

Här hittar du svaret på några av de vanligaste frågorna.

Skaffa appen