Hur fungerar Säkra Samtal?

Säkra Samtal fungerar som en slags e-legitimation för organisationer, företag och myndigheter gentemot konsumenter. Vid ett telefonsamtal kan uppringaren direkt inleda samtalet med att identifiera sig, via mobilen, så att du som konsument känner dig trygg i vem det är man faktiskt pratar med. Detta sker antingen direkt via Säkra Samtals app eller via ett SMS-utskick i de fall där mottagaren saknar appen.

Det är tryggt att använda Säkra Samtal

I kampen mot bedragare är din trygghet det allra viktigaste för oss. Därför har vi har byggt vår app på välbeprövade och säkra tekniska lösningar. All information som skickas mellan dig och ett företag är självklart krypterad

Identifiering på båda hållen

Idag identifierar sig konsumenter i många sammanhang genom exempelvis BankID – men ofta utan att företaget eller myndigheten identifierar sig tillbaka. Vi tycker att det ska finnas en möjlighet för identifieringen att ske åt bägge håll. Med Säkra Samtal behöver du inte oroa dig för bluffsamtal, telefonbedrägerier eller ID-kapning. I appen ser du när någon har identifierat sig för dig, så att du tryggt kan dela med dig av din viktiga information. Och när det behövs kan du välja att identifiera dig tillbaka direkt i appen.

Hur funkar Säkra Samtal?

Vid ett telefonsamtal kan den som ringer upp direkt inleda samtalet med att identifiera sig, för att du som privatperson ska känna dig trygg i vem du faktiskt pratar med. Detta sker antingen direkt via Säkra Samtals app eller via ett SMS-utskick i de fall där mottagaren saknar appen.

Företag och myndigheter som är anslutna till Säkra Samtal ringer till sin mottagare.

Mottagaren svarar och uppringaren inleder då samtalet med att identifiera sig. Antingen via Säkra Samtals app, eller genom att skicka en SMS-identifiering om mottagaren inte har laddat ner appen.

Mottagaren kan då direkt se vem det är som ringer, samt från vilket företag. Mottagaren kan tryggt fortsätta samtalet och dela sin personliga information. Utan att vara rädd för bedrägerier.

Gratis för privatpersoner

Säkra Samtal finansieras av de anslutna organisationerna från offentlig och privat sektor. Det betyder att privatpersoner använder appen och alla dess funktioner helt utan kostnad!

Undrar du något?

Om du har frågor om appen eller behöver hjälp är du varmt välkommen att höra av dig.

 

Skaffa appen